6 hónap

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot szerveztek a városi rendőrkapitányságon, melyre a környék településvezetői, valamint a járásban működő szervezetek vezetői is meghívást kaptak.

A Paksi Rendőrkapitányságon tartották meg a napokban a város és a környező települések vezetői, valamint a rendőrséggel együttműködő szervezetek képviselői számára a tanácskozást. A rendezvényen részt vett Szabó Csaba r. dandártábornok, a vármegye rendőrfőkapitánya, valamint a települési önkormányzatok, a kormányhivatal, a KLIK, a helyi polgárőr egyesületek és további közreműködő egyesületek, szervezetek képviselői is.

Végh Lajos r. ezredes paksi rendőrkapitány köszöntötte a résztvevőket, és ismertette az évben eddig elért eredményeket. A szakterületek vezetői tájékoztatták a megjelenteket a járás 2023-as év első tíz hónapjának közbiztonsági-, közlekedési- és bűnügyi helyzetéről.

Kötetlen beszélgetés keretében vitatták meg a települések életének rendőrséget is érintő mindennapjait. Az egyeztetésen olyan probléma nem merült fel, ami az egyébként kedvező statisztikai folyamatokat negatívan befolyásolná, azaz a lakosság szubjektív közbiztonság érzetét rontaná.