11 hónap
0:00
/
Egymilliomodik lépés – Együtt, újra együtt!

A Szászvári Mocorgók Egyesülete ismételten túrát szervez. Újra életre kel az Egymilliomodik lépés nevű kezdeményezés.

1986

Másfélmillió lépés megtétele után a csapat filmre vette következő országjáró gyalogútjukat is. 1986-ban végigjárták a Nyugat és a Dél-dunántúli Kéktúra szakaszt, Velemtől Szekszárdig. Az utolsó lépések, Sötétvölgyön át, a Bartina utcán sétálva Szekszárdra vezettek vendéglátójukhoz, Prajda Vendelhez, az utolsó tolnai hajóinas fiához. A város fölötti dombon épült kis tanyán egy hatalmas fa nyeles asztal körül a fáradt vándorok, barátok közt boldogan, jókedvűen mesélték élményeiket és régi történeteiket.

2023 tavaszán

A kis tanyának új tulajdonosa lett, aki megkereste Hang Csabát és felvitte oda, ahol együtt volt a csapat hajdanán és még megvolt a rönkasztal is.

 

„Felemelő érzés volt megérinteni a faasztalt, előttem volt a pillanat a filmből, ahogy vidáman beszélgetnek e remek emberek. Elmesélte a tervét, hogy rendbe hozza a házat és az asztalt is visszaállítja eredeti helyére, ahol tisztelettel emlékezhet a vándor.” – írja a mostani kirándulás túravezetője az esemény közösségi oldalán. Ekkor kapta azt a felkérést, hogy vezessen egy túrát a helyszínre.

2023. június 24. szombat

Készülőben a nyeles fa asztal és az emlékhely, a ház felújítási és építési munkái folyamatban vannak, de ennek ellenére a tulajdonos újra várja a természetkedvelő barátokat egy jóízű beszélgetésre, az asztalt finomságokkal terítve.

A túra június 24-én 9:00-kor indul. A találkozási pont a Sötétvölgyi pihenő, a 6-os főút mellett a sötétvölgyi leágazásnál a tavak előtti parkolóban. Autóval könnyen megközelíthető és parkolni is lehet. Ésszerű kocsival érkezni a kiindulási ponthoz, mivel a túra végén Szekszárdról óránként indulnak buszok, amivel vissza lehet jutni az autókhoz. A túra díjtalan.

További információ a +36 30/650 5418 telefonszámon vagy a hang.csabi@gmail.com e-mail címen kérhető.