12. alkalommal rendezték meg a Blueskarácsonyt Pakson. A Csengey Dénes Kulturális Központ aulája december 16-án telt meg blues dallamokkal. 

Az eseményen fellépett a Charlie Firpo Blues Band és az Ulbert–Hesz Project. A meghívott vendég Horváth Misi szájharmonika-művész volt. A tradicionális blues zenék mellett a szervezők saját dalokkal is készültek a közönségnek. 

Hesz Ádám, főszervező csapata két saját dallal készült, amelyből az egyik vadonatúj, még meg sem jelent, így a Blueskarácsonyon résztvevő közönség hallhatta először trió felállásban. A másik saját daluk egy tradicionális ihletésű szám. 

A rendezvény az évek lefolyása alatt egyre népszerűbbé vált

Nem mindig örvendett ennyire töretlen népszerűségnek a rendezvény, de az évek alatt a szervezők és a zenei ízlésük is sokat változott, így egyre jobban és többen szeretik a Blueskarácsonyt. A hagyományt mindenképpen folytatni szeretnék a következő években, hiszem a rendezvény nem csak a közönségnek nyújt felhőtlen szórakozási lehetőséget, de a szervezők és előadók is ilyenkor találkoznak egy utolsó év végi bulira.