Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Április 15-én, Szekszárdon egy 40 órás tűzoltó alaptanfolyam vette kezdetét, míg Kurdon egy ifjúsági tűzoltóverseny első fordulóját rendezték meg.

Az egész vármegyéből jelentkeztek önkéntesek

Szombat délelőtt a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a tanfolyam résztvevőit, akik a jövőben az önkéntes tűzoltó egyesületek, és önkéntes mentőszervezetek tagjaiként aktív szerepet vállalnak majd Tolna vármegye tűzvédelmében. Bán Attila tűzoltó ezredes, az igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője ismertette a tanfolyam követelményeit, majd megkezdte a hallgatók oktatását. A friss önkéntesek a bátaszéki, faddi, szászvári, tolnai, györkönyi önkéntes tűzoltó egyesületek és egy szekszárdi önkéntes mentőszervezet beavatkozó állományát képezik majd.

Az utánpótlás képzését sem lehet elég korán kezdeni

A Letenyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Kurdi Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Kurd Község Önkormányzatának támogatásával rendezte meg április 15- én a Melinda Kupa elnevezésű Ifjúsági CTIF Bajnokság I. fordulóját Kurdon.

A megnyitón Szabó Jenő tűzoltó ezredes, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője köszöntötte a verseny ifjú résztvevőit. Az ezredes elmondta, hogy a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nagy örömére szolgál, hogy a gyerekek már most egy olyan lelkes közösség tagjai, akik aktívan részt vesznek a tűzvédelmet érintő megmozdulásokban.

Fizikai és elméleti felkészültség is szükséges a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség által megszabott követelmények szerinti versenyszám teljesítéséhez. A pályán elhelyezett akadályok, részfeladatok végrehajtása közben egyetlen szó sem hagyhatja el a versenyszámban résztvevők száját. A fegyelmezett csapatok végig erősen koncentrálva futották végig, kapcsolták a tömlőket az akadályokkal tűzdelt pályán.

 

Kép: tolna.katasztrofavedelem.hu