Abszurd, de igaz. Mutatjuk a részleteket. A Szekszárdi Járásbíróság  szeptember 7-én tartott előkészítő ülésen ítéletet hirdetett annak a férfinek az ügyében, aki egy horgásztúráról tartott hazafelé barátaival az M6-os autópályán, amikor az autó utasaként hirtelen behúzta a kéziféket, melynek következtében a járművel a szalagkorlátnak csapódtak. 

Azt hitte el akarják rabolni

Az  indulást megelőzően a vádlott szeszes italt fogyasztott, ezért barátját kérte meg, hogy hazafelé vezesse az autóját. A vádlott és két ismerőse az M6-os autópályán Szekszárd irányába tartott, miközben az ittas állapotban lévő vádlott telefonon felhívta az élettársát.

"Nem érzi jól magát és azt érzi, hogy a járműben lévő társai el akarják őt rabolni."

A vádlott ezt követően jelezte a sofőrnek, hogy rosszul érzi magát és a legközelebbi autópálya pihenőnél álljon meg. Miután az ismerőse ennek azonnal nem tett eleget, a vádlott hirtelen ötlettől vezérelve behúzta a 120-130 km/óra sebességgel haladó személygépkocsi rögzítőfékét. 

Az autó megcsúszott, a szalagkorlátnak csapódott és az úttesten megpördült. 

A balesetet követően a vádlott kiszállt a járműből, majd az úttesten ittas-zavart állapotban futni kezdett. A vádlottat az időközben helyszínre érkező Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai próbálták intézkedés alá vonni. A cselekmény következtében a személygépkocsi vezetője 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. 

Az ítélet…

A járásbíróság a vádlottat 1 év 10 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, valamint 480.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. 

Az ítélet jogerős. 

(fotó: illusztráció)