Ez ám a művészet! Vagy mégsem?!  Mátrix Projekt: befejezték az eljárást a tamási nyomozók annak a tápiógyörgyei párnak az ügyében, amely online hirdetéseivel 100 gyanútlan vásárlót ejtett tévedésbe.  

Ez a játék nem hozott örömet

Egy Páriban lakó nő tett feljelentést a Tamási Rendőrkapitányságon 2022 májusában ismeretlen tettes ellen, aki becsapta: egy online piactéren eladásra kínált márkás gyerekjátékokat, mint kiderült, kamuprofil mögé bújva. Az előre kialkudott vételárat elutaltatta a megadott számlaszámra, de az árut nem küldte, az árát nem adta vissza, és végül elérhetetlenné vált. A csalással a feljelentőnek 13.600 forint kára keletkezett. A tamási nyomozók széles körű adatgyűjtésbe kezdtek, mely során eljutottak egy Tápiógyörgyén élő nőhöz. 

A lakásán tartott kutatást követően gyanúsítottként hallgatták ki. A nő beismerő vallomást tett.

Soha nem rendelkezett a meghirdetett tárgyakkal, ruhákkal. A beszerzett bizonyítékok alapján az akkor 25 éves nő és 33 éves élettársa több számlát is nyitott, majd együtt csapták be a vásárlókat és vették fel a csalárdul megszerzett összegeket. 

A férfi a számlák nyitásában és a pénzfelvételekben segédkezett. 

Országosan „akcióztak”

Éppen ezért országos koordináció keretében kutatták fel a sértetteket. 2021 decembere és 2023 márciusa között legalább 100 esetben csaptak be hirdetéseikre jelentkező vásárlókat. Főként gyermekruha csomagok, gyermekjátékok szerepeltek a hirdetésekben, de néhányszor mobiltelefon vagy márkás női ruha volt a csali. 

A csalók másfél millió forint bevételre tettek szert. 

Üzletszerűen elkövetett csalás vétség miatt kell felelniük. A nyomozók az eljárást befejezték, és az iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.