A természetközelsége ma is vonzó. Bizonyára Te is tudsz tábori élményekről mesélni. Ami alakította a személyiségedet, hiszen valahol minden tábor közösségformáló erővel bír. S ha a tábor egyben a hobbidat szolgálja, külön öröm. 

Május közepén vált biztossá, hogy a nyári táborok idén is megtarthatók, a kínálat rendkívül széles Szekszárdon is. Az árak jelentősen nem változtak, a táborszervezők tapasztalatai szerint azonban egyelőre a jelentkezők száma elmarad a korábbi évek hasonló időszakában megszokottól. 

A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen

Megyeszerte rengeteg táborozási lehetőség várja idén nyáron a gyerekeket és a fiatalokat.  Egy egyhetes napközis, tematikus tábor általában 27–40 ezer forintba kerül – a sokféle eszközt, alapanyagot, szakembert igénylők ennél drágábbak. Az étkezés nem mindenhol tartozik a tábordíjba. A napközis táborok általában 8-tól 16 óráig tartanak. Ha munkába járás előtt viszed a csemetét a táborba, sok helyen teszik lehetővé a korábbi érkezést. 

Általában van még hely

Néhány megkérdezett táborszervező úgy fogalmazott: van még hely, de elindultak a jelentkezések. Az látszik, hogy még elmarad az ilyenkor szokásostól a jelentkezők száma.  Ennek oka az is, hogy későbbre halasztották a családi kiruccanás szervezését is. 

Vannak slágerek

A különlegesebb tematikájú táborok azért töretlenül népszerűek, ilyenek például a fotó-, szerelő- vagy rajzművészeti,  média és sport-, illetve természetközeliek. 

Az informatika táborok idén valamiért nem annyira vonzóak – persze ezt is térsége válogatja. A tábort szervezők szerint ennek oka lehet, hogy az elmúlt időben sokat voltak gép előtt a fiatalok. Amolyan „iskolakényszer” volt. 

fotó: pixabay