A fokozatosan előre törő online és a diszkont jellegű értékesítési csatornákkal a hagyományos kereskedelmi szereplők csak a jól képzett munkaerővel, specializált választékkal vehetik fel a versenyt. Kiemelkedő szerephez jut az élelmiszerek megjelenítése, a vevő és az eladó közötti interakció, a kommunikáció, az áruismeret.

Az élelmiszer-eladó szakképesítést megszerzőknek ismerniük kell a hagyományos és a modern készletgazdálkodás, áruforgalom alapjait a leghatékonyabb működés és a versenyképesség érdekében.

A képzés különösen fontos az alacsony lélekszámú településeken működő vagy a 200 m² -nél kisebb alapterületű élelmiszerkeres-kedések tulajdonosai, alkalmazottai, valamint minden élelmiszer jellegű üzlet nyitását tervező vállalkozó számára. Az optimalizált képzési idő lehetőséget ad a termelői boltot nyitó gazdáknak is, akik nem fő tevékenységként végzik a kereskedelmet.

A szakmai oktatás tervezett időtartama: 2025. november – december (hétfőtől-péntekig napi 6 órában)

A szakmai oktatás helyszíne: Tolna Vármegyei SZC Bezerédj István Technikum

Bővebb információ a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain: klikk ide >>>

(Forrás: Tolna Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály/fotó: pexels)