Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bon Jovi vezető gitárosaként ismert amerikai zenész, Richie Sambora (1959) is látható a Thank You, Gorodnight: The Bon Jovi Story című 4 részes dokumentumfilmben, melynek premiere április 26-án volt a Hulu (amerikai streaming szolgáltatást nyújtó cég) oldalán.

A hír érdekességét az adja, hogy bár igaz, hogy a dalszerző szerves része a zenekar múltjának, de 2013-ban elhagyta a csapatot. A filmben beszélt  a kilépésének zenekarra gyakorolt hatásáról is.

" Nem bánom, hogy kiléptem a helyzetből, de sajnálom, hogy megtettem." – olvasható tőle a kicsit ellentmondásos mondat. Emiatt a rajongóktól és a bandától is bocsánatot kért – derült ki a TODAY oldalán.

 

A tagok közel -10 év után- nem zárták ki egy esetleges közös munka lehetőségét, bár az kérdéses lenne, hogy akkor Sambora a jelenlegi gitáros (Phil X) mellett térne-e vissza – tudhattulk meg a Shock! magazinból. Tény, hogy a zenekar legnagyobb slágerei (Livin' on a Prayer, Wanted Dead or Alive, You Give Love a Bad Name, Bed of Roses) a közös munkájuknak a gyümölcse. 

 

Richie az elmúlt időszakban sem állt le a slágerírással, több kislemeze is megjelent. S bár szólókarrierje során megélt mélyebb hullámvölgyeket -alkoholproblémák, Édesapja halála, feleségétől, Heather Locklear-től (színésznő – Melrose Place ) való válása-, mára élete egyenesbe jött  és azzal foglalkozik, ami az igazi szenvedélye és ez természetesen visszaköszön munkájában is.

" Életem azon pontján vagyok, amikor igazán boldog vagyok és ennek az örömnek a nagy része a dalok írásából és a zenélésből származik." – nyilatkozta Sambora.

A rockernek 3 szólóalbuma is megjelent  a Stranger in This Town, az Undiscovered Soul és az Aftermath of the Lowdown. Április végén (04.25.) pedig új dallal rukkolt elő, mely az I Pray címet kapta. A zeneszerzés aktív időszakát éli, májusban további dalokkal is készül, mint a Livin' Alone, a Songs That Wrote My Life. Zenéjében többnyira a rock, a pop és a blues stílusjegyei köszönnek vissza. A PEOPLE-nek tett nyilatkozatából az is kiderül, hogy továbbra is a tőle megszokott maximalizmussal alkot, a kidolgozottságra figyelve ugyanazt a törődést és szeretetet teszi beli a munkájába, mint korábban.

 A Bon Jovi tagjaként 2018-ban Sambora is bekerült a Rock and Roll Hall of Fame hírességek csarnokába. Hobbijaként a jet-skit, a baseballt és a gitárgyűjtést említette. Példaképének pedig nem kisebb gitárosokat nevezett meg, mint például Eric Clapton, Jimi Hendrix és B. B. King.