Kezdőlap HÍREK

Elhunyt Silvio Berlusconi

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

86 éves korában meghalt Silvio Berlusconi, Olaszország korábbi miniszterelnöke. Berlusconi hétfőn reggel fél tízkor hunyt el, miután a milánói San Raffaele kórházba szállították – írja a La Repubblica.

Silvio Berlusconi volt a II. világháború utáni Olaszország leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnöke, összesen három alkalommal, négy cikluson át viselte a kormányfői tisztséget. A médiamágnásból lett jobboldali politikus neve egybeforrott az életét végigkísérő botrányokkal, megosztó személyisége és autoriter hajlamai ellenére is sikeres pályafutása pedig az Európát később beterítő populista hullám előjelének is volt tekinthető.

Az exminiszterelnök a sport világában is komoly sikereket ért el. Az AC Milan 1986-os megvásárlása után a klub Olaszország és az egész világ egyik legeredményesebb egyesületévé vált. 31 éves tulajdonlása alatt a Milan összesen 29 trófeát hódított el.