Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 10. Nemzetközi Színházi Olimpia nyitóünnepségén és a cirkuszi világnapon, április 15-én Budapest egyesítésének 150. évfordulójához kapcsolódva, a Fővárosi Nagycirkusz történelmi jelentőségű artistaprodukcióval ünnepel: ifj. Simet László érdemes művész artista drótkötélen kel át a Duna fölött. Az egyedülálló produkció technikai szárazpróbáját a tököli repülőtéren tartották március 29-én. 

Erre a történelmi eseményre hónapok óta készül a Fővárosi Nagycirkusz stábja, ám az esemény rendezője, Fekete Péter már évek óta gondolkodott a projekten és tervezgette azt. 

A többszörös cirkuszfesztivál-díjas, érdemes művész ifj. Simet László 300 métert tesz meg 30 méteres magasságban egy 22 milliméter vastagságú drótkötélen. A Duna két partján álló daruk közé feszítik ki a drótkötelet, a folyón lévő 3 uszályon pedig 20 ember összehangolt munkájával, kézi erővel feszítik meg a drótot, megakadályozva a túlzott kilengést.

A Fekete Péter rendezte ÁTMENTEM nevű produkció a Duna fölött élesben fog zajlani, nem előzi meg vízi próba, ezért volt szükség egy előzetes száraz próbára. Ifj. Simet László 22 méteres magasságban, közel 20 perc alatt tette meg a 300 méteres távot. A XXI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság munkatársai létra szerrel emelték az artistaművészt a szédítő magasságba.

 

Kép és forrás: szinhaz.online