Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön kezdetét vette Szekszárd legnagyobb fesztiválja, a Szüreti Napok. A borús és esős idő ellenére az első napon is sokan vettek részt a programsorozaton. Az első este fénypontja a Lord zenekar koncertje volt, amelyen az eső ellenére számos érdeklődő gyűlt össze. 


Szeptember van, megérkezett az ősz és vele együtt az egyik legnagyobb rendezvényünk, a Szekszárdi Szüreti Napok is.

Ismét teljes pompájában ragyog a Szüreti Napok

Szeptember harmadik hétvégéjén, 15-18. között ismét a felhőtlen szórakozásé lesz a főszerep a régió egyik legnagyobb kulturális eseményén. A programról minden további részletet megtalálnak az érdeklődők korábbi cikkünkben, illetve a szekszardagora.hu holnapon., ahogy a Művészetek Fesztiváljáról is, amelyben hangsúlyos szerepet kap a zene, a színház, a gyermekkoncert és a tartalmas pódiumbeszélgetések is.

Kiállítások nélkül sem marad a város

A képzőművészet szerelmeseinek is csemege lesz a szeptember, hiszen intézményünk Bakta Galériájában az „Egy fürt Szekszárd” című alkotóművészeti kiállítás nyitja majd kapuit, míg a Művészetek Házában a „SZINTÉZIS” című kiállítás, valamint a Szent Korona és a koronázási jelvények másolatai várják az érdeklődőket. A Szent Korona, a jogar, az országalma és Szent István kardjának hiteles másolata a keceli Pintér család jóvoltából tekinthető meg.

Szintén a Művészetek Háza lesz a „Hagyományt építünk” – II. Kortárs Népművészeti Triennálé otthona. A felsoroltakon túl a „Kultúrházak éjjel-nappal” című eseménnyel, remek mozifilmekkel és számtalan egyéb programmal készül a szeptemberi hónapra a Babits Mihály Kulturális Központ.