1 hónap

Mindezzel már azok az általános iskola felső tagozatos szekszárdi, illetve Tolna vármegyei diákok is gazdagodhatnak, akik felvételt nyernek a Mathias Corvinus Collegium   pécsi képzési központjának Fiatal Tehetség Programjába. A FIT az egyedülálló MCC-s életút első lépcsőfoka. Kárpát-medence-szerte, huszonhét helyszínen, köztük Szekszárdon is várják a most negyedikes diákok jelentkezését június 30-ig.

A képzés ötödik osztályos kortól kínál élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést, ahol a felkészült és elhivatott oktatókkal, modern eszközökkel egy otthonos központban olyan légkört teremtünk, amelyben a tanulás és a fejlődés is élménnyé válhat.

Az MCC célja, hogy az érintett szülőkkel és pedagógusokkal együtt segítsék a tehetséges gyermekek kibontakozását, az egyéni érdeklődési területek felfedezését.  

Kik jelentkezhetnek?

Jelenleg 4. évfolyamos, szeptembertől 5. évfolyamba lépő diákok jelentkezését várja az MCC mások mellett  Szekszárdról.
Jelentkezni a fit.mcc.hu weboldalon lehetséges.  

Fit Klub

A FIT mellett az MCC még több tehetség számára teszi elérhetővé egyedülálló programjait. 2023 őszén indította el a Fiatal Tehetségek Klubja programot, amelyben felső tagozatos Tolna vármegyei diákok vehetnek részt. A programsorozat célja, hogy még több fiatal tapasztalhassa meg a FIT Program egyedi tehetséggondozáson alapuló oktatási és tanulási formáját, kalandokkal, közösségi élményekkel és a korosztálynak megfelelő, izgalmas kihívásokkal teli világát.

(fotó: illusztráció, pixabay)