Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Élménybeszámoló a világbajnokság után

Szemerei Levente és edzője Szőke Gergő volt stúdiónk vendége. Nem mindennapi időszak van mögöttük, de mint mondták a következő sem lesz zsúfoltságmentes.

"Másfél évvel ezelőtt döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk a kvalifikációt Leventével. Először félmaratonokkal készültünk, de sajnos a covid közbeszólt"

– mondta Szőke Gergő, aki szerint az első komoly maraton lefutása egy éven belül történt.

"Annyit mondtam neki a buszon, amikor mentünk, hogy élvezze nagyon a versenyt és legyen mindig pozitív, hiszen a maraton alatt nagyon sok a fájdalom."


Szerénység a védjegyévé vált

Szemerei Levente a "nép fia", hiszen nevét hallva, mindenki egy alázatos, halk szavú sportolót lát maga előtt.

"Volt holtpontom, de szerintem az összes maratonból ezt úsztam meg a legjobban. Hatalmas élmény volt, hogy a Hősök terén be tudtam futni. Csak azt hallottam, hogy "Hajrá, Levi! Gyerünk, Levi!"

A sportoló elmondta 40 – 60 között tervezte a helyezést, de inkább a hatvanhoz közelítve.

2014 óta van köztük kapcsolat, Gergő kezei alatt vált gyermekből felnőtt sportolóvá a tehetséges fiatal, most változtattak a felkészülésen, módszerben. A mérési eredmények is alátámasztották, hogy nagyon jó állapotban van Szemerei Levente a VB idején.

Folytatás? A beszélgetésből minden kiderül…

(fotó: Sportkórház – Országos Sportegészségügyi Intézet Facebook oldala)