Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Sotheby’s aukciósház New Yorkban, szeptember 7-én árverésre bocsátja Diana hercegnő piros, báránymintás pulóverét, amelyért akár 70 ezer fontot (több mint 30 millió forint) is megadhat majd egy gyűjtő.

Lady Diana Spencer még a jelenlegi brit uralkodóval, III. Károllyal kötött házassága előtt viselte a darabot, egészen pontosan 1981 júniusában, amikor jegyben jártak. De elsőként akkor kapták lencsevégre, hogy a pulóvert hordja, amikor egy pólómeccsre látogatott el.

„Azután tudtuk meg, hogy Diana viseli a pulóvert, hogy megláttuk az egyik vasárnapi újság címlapján. Az ő befolyása azonnal érezhető volt, hiszen egy csapásra felkapott lett a márka, amiért örökké hálásak leszünk”– közölte a Warm & Wonderful.
Később azonban a Buckingham palota visszajuttatta a pulóvert a készítőknek, mondván, javítást vagy cserét szeretnének kérni, ugyanis a ruhadarab megsérült. Diana végül kapott helyette egy másikat, az eredeti pulóverről pedig mondhatni megfeledkeztek.

Az említett darabot, amelyre most licitálni lehet, csak idén márciusban találták meg a Warm & Wonderful márka tulajdonosainak padlásán, ahol egy kis dobozban tartották egy pamut ágytakaró mellett.