8 hónap

A vádlottnak nem csak ezért kell felelnie. A Paksi Járásbíróság a szeptember 25-én tartott tárgyaláson ítéletet hirdetett annak a férfinek az ügyében, akivel szemben az ügyészség szexuális erőszak bűntettének kísérlete, rablás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége, valamint készpénzhelyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt emelt vádat.

A tényállás szerint

2022. augusztusában az éjszakai órákban Pakson követni kezdte a munkából haza igyekvő sértettet és szexuális cselekmény végzésére kísérelte meg kényszeríteni.

A vádlott hátulról a sértetthez lépett, derekánál átkarolta és megfenyegette azzal, hogy ha sikítani mer, akkor megöli.

A sértettnek sikerült ellöknie magától a vádlottat és felszólította, hogy hagyja őt békén. Ekkor a vádlott a sértett után lépett, karjánál erősen megragadta, rángatta, miközben ismét többször megfenyegette. A vádlott a sértettet a földre  rántotta és megpróbált ráfeküdni, azonban ezt a sértett rugdosással megakadályozta. Ekkor a vádlott felállt és a sértett fejét többször az ágyékához húzta. A sértett hangos kiabálása és ellenállása hatására a vádlott végül nemi vágyának kielégítése céljával felhagyott és elindult a pályaudvar felé. A sértett ezt kihasználva szeretett volna bejutni a lépcsőházba, a kódot beütötte az ajtózárba, amikor a vádlott visszafordult, a sértetthez szaladt és táskáját megragadta, majd azt többszöri rángatással elvette. A vádlott a táskában található készpénzből 2000 forintot magához vett, majd a táskát a pénztárcával együtt egy árokba dobta. A sértett a táskájának lerántása következtében zúzódással, illetve horzsolással járó sérülést szenvedett el.

A bíróság – halmazati büntetésül – 3 év börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott védője fellebbezést jelentett be az ítélettel szemben, ezért az ügy a Szekszárdi Törvényszéken folytatódik másodfokon.

(fotó: illusztráció, pixabay)