A fiatalok pályaválasztását a nyílt napokkal próbálják megkönnyíteni az iskolák. A mostani időszakban is számos ilyen alkalom adódik a nyolcadikosok számára. A Tolna Megyei Szakképzési Centrumhoz tartozó nyolc iskolában is nyílt napokkal várják a szakképzés iránt érdeklődő diákokat.

Dombóváron versennyel várták a résztvevőket

Dombóváron, a TMSZC Apáczai Csere János Technikumban október 20-án zajlott le a Rendészet és közszolgálat ágazathoz kapcsolódó hagyományos pályaorientációs rendezvénye, amely az „Apáczai 10 próba” nevet kapta. A próba során a négy tagból álló általános iskolás csapatoknak 10 feladatot kellett teljesíteniük. A verseny jó hangulatú, fegyelmezett, becsületes küzdelem volt.

Bonyhádon halloweeni nyitott órákra ülhettek be az érdeklődők

Bonyhádon a TMSZC Perczel Mór Technikum halloween hangulatú nyílt napra várta az érdeklődőket. A szép számban érkezett gyerekek és a szüleik tájékoztatást kaptak az intézményről, a duális képzési rendszerről, bemutatkoztak az iskolában oktatott ágazatok és szakmák. A résztvevők egyéni tanácsot kérhettek az iskola szakembereitől, oktatóitól és a halloween projekt keretében zajló nyitott tanórákra is beülhettek.

A VIP a Placcon tartott nyílt napot

A TMSZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola a szekszárdi piacon található Placc közösségi téren tartotta meg nyílt napi programjait. A rendezvényen oktatók és meghívott vendégelőadók segítségével mutatták be a turisztikai technikus, a szakács szaktechnikus, a vendégtéri szaktechnikus, a cukrász szaktechnikus, valamint a cukrász, a szakács és a pincér – vendégtéri szakember szakmákat.

 

Kép: TMSZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola Facebook oldala