Kedd hajnalra ismét ködfoltok képződhetnek több helyen. A köd napközben feloszlik, de sok felhő lesz felettünk. Délután, este északon, északnyugaton gyenge eső is kialakulhat. Sokfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős lesz a déli-délnyugati szél.

Kora délután 4-12 fok várható.

Szerdán szeles időre van kilátás, a nyugati-délnyugati szelet többfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Kezdetben többfelé eshet, napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, újabb záporok főként az ország déli felén lehetnek. Enyhe marad az idő, hajnalban 1-8, délután 8-14 fok valószínű.

Kedden már melegfronti hatás miatt jelentkezhetnek kellemetlen tünetek.

A frontérzékenyeknél fejfájás, migrénes fejfájás, vérnyomás-ingadozás alakulhat ki. Erősödnek a gyulladásos panaszok, szédülés, fáradékonyság is előfordulhat. A többfelé ködös, nyirkos reggeli időben azonban még a kopásos eredetű ízületi panaszok erősödhetnek fel.

A szeles tájakon élők ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetnek a megszokottnál.

Öltözzünk rétegesen, ne hagyjuk otthon az esernyőket! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

fotó: Boldizsár Zoltán