Nyárköszöntőt és Város Napját tartottak hétvégén Bátaszéken.

Két csapat vállalkozott arra, hogy a bátaszéki Nyárköszöntőn bizonyítsa tudását lecsós ételek főzésében. A szombat délután három órakor kezdődő rendezvény egyúttal a Város Napja nevet is viselte.

Kicsik és nagyok is megtalálták a számukra legjobb programot

A helyszínen nem csak ételeket lehetett főzni és kóstolni, ezenkívül rengeteg program várta a látogatókat. Lufihajtogatás Lakatos Norbival, ingyenes ugrálóvár és gokartpálya, kézműves foglalkozás, édességes kirakodó és koncertek. Délután négy órától a Csurgó zenekar gyermekműsora szórakoztatta a fiatalabb korosztályt, ezután a helyi Best Street Team modern tánca aratott sikert, majd a Barbária nevű szekszárdi formáció idézte fel az ötvenes évek amerikai stílusát, a rock és a rockabilly jegyében. Mindezek mellett bemutatót tartott a rendőrség, tűzoltóautó pedig habpartyt biztosított.

Eredményes lett a főzőverseny

A három tagú zsűri nem ragaszkodott kifejezetten a klasszikus lecsóhoz, az előírás az volt, hogy az étel lecsó alapú legyen. A Németh Nándor elnök, valamint Gaszner Andrea és Sági Lajosné alkotta zsűri hamarosan munkához látott. Az első helyezést a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület csapata szerezte meg. A rendezvényen kiderült az is, hogy ki lett Bátaszék Sütikirálynője. Ezt a címet Csáki-Kovács Boglárka érdemelte ki pudingos krémes étcsokis kompozíciójával. Müller Mariann különdíjban részesült, rebarbarás pitéjének teteje a bátaszéki templomot mintázta.