November 11-14. között Kaposváron a Csík Ferenc Uszodában rendezték meg a négy napig tartó XVII.  Rövidpályás Országos Úszó Bajnokságot. A versenyen az olimpiai – és világbajnokokon kívül szinte az egész magyar élmezőny jelen volt.

Szép szekszárdi eredmények

A szekszárdi úszók felkészülés lehetőségei szűkösek, de ennek ellenére erejükön felül kiváló teljesítményt nyújtottak a versenyen. A rendkívül erős mezőnyben kilencszer javították meg a felnőtt egyesületi csúcsot, háromszor úsztak döntőt, ahol Horváth Levente korcsoportjának legjobb idejét úszva 50 mellen a 6. helyen, míg Horváth Luca 50 és 100 háton 5. helyen végzett.

Az úszókat Paszler József edző készítette fel és kísérte el a versenyre.

Atlétika tábor Bonyhádon

November második hétvégéjén Bonyhádon Fazekas Gáspár akadályfutó-szakreferens 3 napos összetartó táborban oktatta a válogatott kerettag akadályfutóit. Szekszárdot Szőke Gergő és tanítványai képviselték, Gyányi Zsombor (U18) és Szemerei Levente (U23), két kiváló akadályfutó. A közös edzéseken közel 100 atléta vett részt, a Fazekas Gáspár pedig különös gondot fektetett a futóiskolai gyakorlatokra, valamint szerepelt a programban gátiskola is az akadályvétel tökéletesítésére.

A tábor jó hangulatban telt, erősödtek barátságok így nagyon jó közösség formáló hatása is volt. A program létrejöttét a Magyar Atlétikai Szövetség támogatta.

Képek: Szekszárdi Sportközpont