4 hét

Remekül sikerült, mintegy 1500 érdeklődőt vonzott a szekszárdi vásártérre a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum „Helló tavasz! Szia szakma!” Pályaorientációs családi napja.  


A TMSZC korábbi pályaorientációs tevékenysége kiterjesztéseként idén első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal tartotta meg a rendezvényt. A cél egy olyan majális jellegű program megvalósítása volt, amely a családok minden generációját megszólítja, játékos, szórakoztat, ugyanakkor segít az érdeklődések, képességek, lehetőségek felmérésében.  

Irány a szekszárdi vásártér!

A helyszínen a Centrumhoz tartozó nyolc szakképző intézmény, valamint közel harminc kitelepült partner várta az érdeklődőket a pályaorientációt segítő interaktív játékokkal, feladatokkal. Többek között az asztalos munkát dicsérő óriás jenga, idegölők, festés, szögbeverés, minipizza készítés, sütemény díszítés, kerékcsere, karosszéria festés, logisztikai játékok várták az érdeklődőket, de a sort még hosszan lehetne folytatni, hiszen az iskolák szinte minden oktatott ágazata megjelent valamilyen formában.

A feladatok megoldásával értékes szakmavalutához juthattak a résztvevők, amelyeket aztán a szabadtéri játékok használatára fordíthattak. Szorgosan gyűjtögettek is, így folyamatos volt a forgalom a játékoknál. Nagyon népszerűek voltak az ugrálóvárak, különösen a ninja pálya. 

Óriási sikere volt a Talmácsi minimotor pályának

Több mint 130 gyermek tette próbára magát kétkeréken. Szintén kedvelt programelem volt az iskolajáró kisvonat, amely óránként indult meg a vásártérről a város központja felé. Dömötör Csaba, a TMSZC kancellárja köszöntötte az érdeklődő közönséget, majd Horváth István országgyűlési képviselő, valamint dr. Beréti Zsolt, a Tolna Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szólt a megjelentekhez. 

Népszerű előadók a színpadon

Kovácsovics Fruzsinával indult a sor, aki gyermekműsorával mozgatta meg a kisebbeket. Ezután el kellett kicsit szakadni a színpadtól, annak, aki a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság kutyás bemutatóját szerette volna látni.


Mint azt várni lehetett, ennek a programelemnek is nagy sikere volt. Nem sokkal később Párkányi Kolos bűvész – már újra a színpadnál – szórakoztatta a közönséget, miközben be is vonta őket az illúziók lebonyolításába. Sokan voltak kíváncsiak a Szekszárdi Muay Thai SE bemutatójára, valamint a Hangszerelem Zenestúdió remek koncertjére is.

Az Iberican Táncstúdió növendékei is bemutatták, hogy bizony tudnak táncolni, nem is akárhogyan. A színpadi programok zárásaként, sztárvendéként az Irigy Hónaljmirigy lépett a publikum elé. Rengeteg érdeklődőt vonzottak a színpad elé, és derítettek jó, illetve még jobb kedvre a tőlük megszokott bolondozással.  

(fotó: beküldött képek)