Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Múzeumok éjszakája nem korlátozódik a múzeumok köré. Nagyon sok szervezet várja ilyenkor az érdeklődőket, így tettek a tűzoltók is.

Két kiállítóhely is fogadta Tolna vármegyében a tűzoltók hivatására fogékony érdeklődőket június 24-én este.

Bonyhádon a Tűzoltó Múzeum, míg Bátaszéken a város önkormányzati tűzoltói tárták szélesre a szertárkapukat, hogy egy tárlattal, továbbá különböző programokkal kössék le a látogatók figyelmét.


Bátaszék önkormányzati és önkéntes tűzoltói közel 150 vendéget fogadtak a Múzeumok éjszakáján. A laktanyában lévő emlékhely a szervezet 140 éves múltját láttatja. Korábban használt eszközök, emléktárgya várták a közönséget.

Talán a legizgalmasabb a füstsátor volt

A sok érdekes információ között, a látvány is nagyon fontos volt. Tudták ezt a szervezők is. A gyerekek legnagyobb örömére a fecskendőkön felül egy füstsátorba is bemerészkedhettek a legbátrabbak, míg az idősebb korosztály személyes történeteken keresztül tájékozódhatott a tűzoltó hivatás kihívásairól.


De itt még nem volt vége a látványelemeknek, hiszen a közönség egy „tüzes számmal” is gazdagodott. No nem tűztáncról volt szó ezesetben, hanem tűz oltásról. Tálcatűz-oltásról…

Fotó: Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság