Hétfőn az ország nagy részén többórás napsütésre számíthatunk, majd nyugat felől vastagabb felhők érkezhetnek a Dunántúl fölé, de csapadék még nem várható. A Dunántúlon többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli-délkeleti szél. Hajnalban északkeleten zúzmarás ködfoltok képződhetnek.

Fagyos lesz a reggel, -5 és -10 fok közé hűl a levegő, de a fagyzugos, hóval borított helyeken akár ennél hidegebbet is mérhetünk. Kora délután -3 és +3 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Kedden már több lesz a felhő fölöttünk, hosszabb időszakokra a Dunántúlon süthet ki a nap. Északon, északkeleten kezdetben hószállingózás fordulhat elő, majd délutántól nyugaton az eső ered el, amit este az Alpokalján ónos eső, havas eső, majd havazás válthat fel. A déli-délkeleti szél délkeleten és a Dunántúl északi részén helyenként élénk lehet.

Kora reggel -8, -1, napközben -1, +7 fokot mérhetünk, délnyugat felé haladva lesz enyhébb az idő.

Hétfőn ugyan nem lesz front fölöttünk, de a magasban melegedés kezdődik, emiatt pedig a melegfrontra érzékenyek körében fejfájás, vérnyomásingadozás jelentkezhet, csökkenhet a teljesítő-képesség.