A budapesti fesztiválsiker után világszenzáció: ezüst-díjat nyert a világ legerősebb kortárs cirkuszi versenyén Buti Olivér és Jagudits András artista páros fantasztikus ugródeszka produkciójával.

A fantasztikus sikerről a Fővárosi Nagycirkusz számolt be közösségi oldalán. Az idén már 43. alkalommal megrendezett Festival Mondial du Cirque de Demain versenyen azok az artistaprodukciók mérkőznek meg, amelyek eredetiségükkel, különlegességükkel, színháziasságukkal, koreográfiájukkal újítják meg a klasszikus cirkuszi zsánereket.

A fesztivál a maga kategóriájában világelső

Már bejutni is hatalmas megtiszteltetés valamennyi versenyzőnek. A fiatal magyar duó külön meghívást kapott, a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon:

„miattuk átrendezték a kész versenyprogramot, mert produkciójuk olyan magas minőségű volt, amit nem akartak kihagyni a párizsi szervezők.”

A Pal’s Compagnie duó tagjai öt évig voltak a budapesti Baross Imre Artistaképző tanulói, ahol a koreai deszka szerelmesei lettek. Céljuk az volt, hogy napról napra jobbak legyenek és megmutassák, hogy igenis lehet nagyot álmodni. 

A közelmúltban a 15. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon négy díjat is nyertek: a Hungarian Supertalents arany érme mellett megkapták a Cirque du Soleil, a Nikulin Cirkusz és a Starlight Production & Showbusiness különdíjait.

(forrás: fidelio, fotó: Fővárosi Nagycirkusz Facebook oldala)