Kerekeseink Novi Sad-on kezdték az évet. A szerb-ortodox karácsony – ami a díjak egyediségéből is látszott – alkalmából rendeztek évadnyitó cyclo-cross vagyis terep kerékpárversenyt a helyi magyarok által vezetett egyesület szervezésében.

Szekszárdi Sportközpont kerékpáros szakosztály négy utánpótlás versenyzője a január 14-én megrendezésre kerülő Cyclo-cross Magyar Bajnokságra készülve vettek részt az általuk is nemzetközivé váló sporteseményen.

„Először közös mezőnyben startoló szerb, horvát kerékpárosok a U11-től U15 korcsoportig indultak köztük Mármarosi Marcell és Manuel képviselték hazánkat. A verseny sok kanyarral tarkított körpályán zajlott, de természetesen terepen: itt egy fákkal, bokrokkal, nádassal tarkított réten, kellett minél gyorsabban és ügyesebben teljesíteni a távot”

– olvasható a beszámoló a Szekszárdi Sportközpont közösségi oldalán..


A rajt után Marcellnek a táv feléig, az addig vezető horvát versenyző nyomában sikerült egy jó lendületes tempóval haladnia. Majd meggyőző előnnyel abszolút elsőként haladt át a célvonalon és ezzel megszerezte korosztálya (U15) aranyérmét is. Manuel az ezüstig jutott U13 korcsoportban.

A következő rajtban már az U17–től felfelé mindenki együtt azonos távon indult és már csak nemenként tettek különbséget az értékelésnél. 
A serdülő korú Mármarosi Alexa és Tulok-Darida Simon versenyzett a szekszárdiaktól. A fiúknál-férfiaknál már az első körökben látszott, hogy Simon az abszolút 2. helyen haladva bukás és géphiba nélkül már biztosan dobogós lesz, de hogy nyer–e, az még kérdéses volt. 

Az utolsó körben viszont eldőlt, hogy egy helyi agyar ajkú elit férfi és mint később kiderült, hogy a fia közé beékelődve szerzett ezüstöt Simon.
Alexa jó rajtjának köszönhetően eleinte a vezető fiúk mögött tudott megragadni, majd fokozatosan lemaradva, de jó erőbeosztásának köszönhetően egyperces előnnyel horvát riválisa előtt az abszolút első hölgyként fölényes győzelmet aratott.

Eredmények:

  • U15 1. Mármarosi Marcell
  • U13 2. Mármarosi Manuel
  • Nők 1. Mármarosi Alexa
  • Férfiak 2. Tulok-Darida Simon

(forrás, fotó: Szekszárdi Sportközpont Facebook oldala)