Mindez Tolna vármegyében 2023 első félévében. Ezen időszak alatt 1034 négyzetméternyi épített terület égett le.

A legnagyobb tűz Nagyszékelyen volt január 20-án, ahol egy lakóházzal egybeépített melléképület és egy istálló gyulladt ki.

A lángok a lakóépület tetőszerkezetét is elérték. A sárbogárdi hivatásos, tamási önkormányzati, továbbá simontornyai önkéntes tűzoltók vonultak a tűzesethez, akik a családi ház tetőszerkezetét több helyen is megbontották, 8 vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Két felnőtt és két kiskorú lakónak kellett elhagynia az otthonát.

Tragédia szerencsére nem történt

Haláleset nem történt, de hárman megsérültek az otthonokban keletkezett tüzekben. A lakástüzekhez összesen 165 tűzoltószert riasztottak, a tűzoltók összesen közel 22 órát töltöttek a tüzek oltásával.

Legek között

A leghosszabb beavatkozás 2 óra 42 percet vett igénybe január 27-én, Bogyiszlón, a Rákóczi utcában, ahol egy családi ház tetőtere égett, a födém több helyen is beszakadt. A lángok 80 négyzetméternyi területen pusztítottak hat tűzoltószer 21 tűzoltója 5 vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat a tető megbontását követően. A beavatkozó egységek az udvaron parkoló két személygépkocsit félretolták a tűz útjából. Lakosságvédelmi intézkedés keretében a ház két felnőtt és egy gyerek lakója a rokonokhoz költözött.

A tűz vélelmezett keletkezési okának listájának első helyén 12 esettel rövidzárlat, elektromos kisülés szerepel, majd azt követi 10 alkalommal a nyílt láng használata, illetve 6 esettel az elektromos hálózat, kábelek, vezetékek túlterhelése.

A legtöbb tűzeset 9-9 alkalommal konyhában és tárolóhelyiségben, 8 esetben kéményben, míg 7-szer hálószobában keletkezett.

A 78 tűzzel érintett otthon közül egyikben sem volt füstérzékelő.