Az északi, északkeleti tájakon lehetnek hosszabb napos időszakok. Délen és nyugaton lesz felhősebb az idő. Nyugaton, délnyugaton kezdetben gyenge eső, a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat. Az északkeleti szél keleten, északkeleten helyenként élénk lehet. A maximumok 3 és 8 fok között alakulnak.

Pénteken túlnyomóan felhős, borongós idő várható. Időnként napos időszakok keleten lehetnek. Főként a Dunántúlon eső  előfordulhat. Gyenge lesz az északkeleti szél. Hajnalban -2, +4, napközben 1-5 fok valószínű.

Marad a frontmentes időjárás. Hosszabb-rövidebb időre több helyen kisüthet a nap, ami jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre a szürke napok után.
De hajnalban, és napközben is lesznek nyirkosabb, ködösebb tájak, ahol sokaknál felerősödhetnek az ízületi panaszok.

Egyeseknél fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás is előfordulhat. A felhős tájakon továbbra is jellemző lehet a fáradékonyság, levertség.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!