Pénteken erősen felhős, borongós időre számíthatunk. Kezdetben elsősorban északkeleten és délnyugaton, délután, este viszont már több tájegységünkön is előfordulhat kisebb eső. A déli-délnyugati szelet sokfelé élénk, erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik.

Reggel 2 és 9, délután 9 és 19 fok között alakul a hőmérséklet, az alacsonyabb értékeket az északi és az északkeleti határhoz közel mérhetjük.

Szombaton is sok felhő lesz felettünk. Reggel, délelőtt a Dunától keletre több tájegységünkön számíthatunk esőre, majd átmeneti szünet után délután dél felől egyre többfelé elered az eső, néhol záporok is kialakulhatnak. Élénk, erős, helyenként viharos lesz a déli-délnyugati szél. 13 és 18 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken sem lesz felettünk időjárási front, de az évszakhoz képest enyhébb idő miatt melegfronti jellegű tünetek továbbra is jelentkezhetnek.

Az érzékenyek körében fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság és vérnyomás-ingadozás előfordulhat, felerősödhetnek a gyulladásos- és az ízületi panaszok is.

(fotó: illusztráció, pixabay)