4 hét

Önkéntesek járták ma a szekszárdi külterület erdős részét. Kesztyűben, zsákkal a kezükben. Közösségi szemétszedést szervezett a helyi Egymilliomodik lépés Egyesület. A csapathoz Dunaföldvárról is érkeztek segítő kezek. 


„Nem újkeletű az egyesület kapcsolata az Aztakeservit önkénteseivel, a napokban mi utaztunk hozzájuk és részt vettünk a dunaföldvári szemétszüreten. A cél ugyanaz, megtisztítani a lakókörnyezetünket”

– fogalmazott Borsi Zsolt az Egymilliomodik lépés Egyesület elnöke. Hozzátette a területen április 26-27-én bivak építését tervezik. Ide is várják az önkéntes résztvevőket.

Vannak önzetlen segítők!

Például Scheidler Antal, mezőőr, aki az egyesület korábbi eseményein is megjelent, hol kettő, hol három hűtőtáskával.

"Nagyon sokat köszönhetünk neki, aki ilyenkor hajnalban kel és süt az önkénteseknek lángost. Nem tudjuk meghálálni ezt az önzetlenséget ahogy Galambos Tibornak sem, aki szintén első szóra jön és amiben tud, segít. Endre Róbert pedig Kiskunhalasról érkezett."

A közösségi szemétszedéshez a zsákokat és a védőfelszereléseket az Alisca Terra Nonprofit Kft. biztosította, aki el is szállítja az összegyűjtött hulladékot.

„Közel 30 zsák hulladékot sikerült összegyűjteni, de még szinte ugyanennyit lehetne a területen. Így tervezzük a folytatást.”