Ittasan vezetni? Nem! Húsvétkor sem!

Közeleg a húsvét és a tavaszi szünet. Ez az időszak a családlátogatások, a kirándulások időszaka. Ráadásul az elkövetkező napokban feljebb kúszik a hőmérő higanyszála és a szabadtéri programoknak kedvez majd az időjárás is.

Nagyobb forgalomra készülj!

Ezért az ország útjain a megszokottnál sűrűbb forgalomra, és jó eséllyel egyre több biciklisre és motorosra lehet számítani. Az autósokat és a két keréken közlekedőket is fokozott óvatosságra, nagyobb figyelemre kéri a rendőrség!

Segítsük egymást a közlekedésben, legyünk türelmesek, toleránsak!

Azt viszont le kell szögezni, hogy mindegy milyen gépjárművet vezetünk, az alkohol fogyasztása tilos! Sajnos az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy évről évre egyre kevesebben ugyan, de még mindig vannak olyanok, akik figyelmen kívül hagyják az alkoholfogyasztás melletti gépjárművezetés tilalmát és veszélyeit! Ezzel mind maguk, mind mások életét és testi épségét veszélyeztetik! Húsvétkor se legyen senki könnyelmű és felelőtlen, mert életek múlhatnak rajta!

Nagyon fontos betartani!

  • Ha vezetsz, ne igyál alkoholt, és ne ül be olyan járművezető mellé, aki alkoholt fogyasztott!
  • Ne add kölcsön a járművét olyan személynek, aki nem józan! Ha Te vagy a vendéglátó, a sofőrt soha ne kínáld alkohollal!
  • A jármű sebességét minden esetben az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszd meg, a sebességhatárokat tartsd be!
  • A passzív biztonsági eszközök használata sem azért fontos, mert kötelező, hanem azért, mert egy esetlegesen bekövetkező baleset során életet menthet!
A rendőrök az elkövetkező napokban kiemelt figyelmet fordítanak a fenti szabályok betartására, különös tekintettel az ittas járművezetők kiszűrésére.

Ne kockáztass! Nem éri meg!

 …hogy mindenki hazaérjen!