Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Filmes díjat nyertek a szekszárdi fiatalok a “Forgass a Földért!” versenyben

Az élet a sok káosz közepette is gyönyörű! – summázva ez a mondanivalója Wehovszky Patrik és Wehovszky Kíra egy perces filmjének. A városban élő testvérpár nyerte Szekszárd díját. Videójuknak a sokat sejtető „Otthon” címet adták. Terra nevű alkotócsapatként neveztek a “Forgass a Földért!” játékba.

134 beérkezett alkotás a KÉK BOLYGÓ megmentéséért

A játék kiírója Kindl Gábor úgy véli, a huszonnegyedik órában vagyunk a Föld megmentéséért. Ne gondoljunk nagy dolgokra, mert legfontosabb, hogy egyénileg mit tehetünk a környezetvédelemért.

Figyelemmel, nagyon egyszerű s persze mondhatnánk, hogy szájbarágós. De a „Ne szemetelj”, a „Zárd el a csapot” és az inkább sétálj, mint autózz hosszú távon kifizetődő!

Összefogott a világ

Magyarország számos településéről – Győrtől Budapesten át Siklósig – érkeztek filmek és az összefogás világméretét igazolják a Kínából, Indiából, USA-ból vagy éppen Brazíliából jött filmek. Legtöbben a vízhiányt jelenítették meg. Újdonság volt idén, hogy közösségek is jelentkeztek a versenyre. Így volt, hogy egy iskola fogott össze és forgatott.

Jirí Menzel emlékére

A villámfilmes játék zsűrijében hosszú éveken át közreműködött Jirí Menzel Oscar-díjas filmrendező. A kiírók az idei játékot az ő emlékének ajánlották. A zsűri elnöke 2021-ben a szintén Oscar -díjas Szabó István volt.Terra nevű alkotócsapatként neveztek a Shoot4Earth – Forgass a Földért! játékba.