Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
0:00
/
Fogjunk össze! Második helyen áll a Szekszárdi Berkenye

Jelenleg a második helyen áll az Év fája versenyben a Szekszárdi Berkenye. Ugyan pár tíz szavazattal de beelőzött A győrszentiváni tölgyes. Bihari-Nagy Sándorné, a Remete Kápolnéárt alapítvány elnöke és Koncz Ádám kertészmérnök is azt mondta:

"arra kérik az iskolásokat, szavazzanak a fára. Számos közösség fog össze azért, hogy szekszárdi legyen az Év fája."

Megmozgatnak minden szálat

A Szekszárdi Fősővárosi kör és a Babits Mihály Kulturális Központ Gyermekrajz Pályázatot és Kiállítást hirdet. A pályázatban általános -és középiskolás korú gyermekek vehetnek részt, egyénileg vagy csoportosan.

Az alkotások témája:  Szekszárd, Kápolna tér 10. szám alatt megtekinthető Remete berkenye fa és környezete. Nem feltétlenül csak a fát kell az alkotáson megjeleníteni, de természetesen előny, ha rajta van.

 Az elkészítés technikája kötetlen.  A pályamunkákat iskolánként kérik személyesen leadni   október 6. – október 16. között, hétköznap reggel 8.00 és délután 17.00 óra között a Babits Mihály Kulturális Központ információs szolgálatánál. A beérkezett alkotásokat szakértő zsűri értékeli, a legkiemelkedőbb alkotók közül kategóriánként 1 főt jutalmaznak. Az ünnepélyes díjátadóra, a “Rajzoljuk meg a Szekszárdi Remete Berkenyét” kiállítás megnyitóján kerül sor. 

További információ: szekszárdifk@gmail.com vagy telefon: 06202474822.