Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Paksi Benedek Elek Óvoda: elnyerték az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet. A pedagógusok pályázatot adtak be az Oktatási Hivatalhoz, amelyben bemutatták a Mesevár székhelyóvoda, a Hétszínvirág tagóvoda és a Kishegyi úti tagóvoda programját.

Megfelelően van felszerelve

Az intézmények infrastruktúrája a feladatellátásokhoz megfelelően felszerelt. Mindhárom tagóvodában különböző technikákat alkalmaznak és programokat tartanak az óvodapedagógusok annak érdekében, hogy a gyerekek fejlődését segítsék. Három fő területük van, a madarász ovi program a Hétszínvirág tagóvodában, a kreativitás fejlesztése alkotói tevékenységekkel a Kishegyi úti tagóvodában, és a tehetséggondozás a mozgás eszközével a Mesevár székhelyóvodában – mondta Bosnyák Zoltánné, a Paksi Benedek Elek Óvoda intézményvezetője.

A cím elnyerésével az óvoda bekerült az országos bázisintézményi hálózatba, ami azt jelenti, hogy az ország bármely pontjáról érkezhetnek pedagógusok megismerni az intézményben használt jó gyakorlatokat. Az intézménnyel 2026. június 15-ig szóló együttműködési megállapodást kötött az Oktatási Hivatal.

 

Kép: paks.hu