Mint arról beszámoltunk egy családi ház gázbekötő csonkjának tolatott egy kistehergépjármű kedd délelőtt Szekszárdon, az Otthon utcában. A parkolás közben eltört csonkból ömleni kezdett a légnemű energiahordozó. A műszaki mentéshez a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral kötötték le a kiáramló gázt, továbbá a rendőrséggel közösen 100 méteres körzetben.

12 családi ház 25 lakóját menekítettek ki ideiglenesen otthonaikból.

Az illetékes közműhálózat helyi szakemberei kiszakaszolták a vezetéket, majd azt követően mindenki visszatérhetett az otthonába.

Bátaszéken is történt riasztás

Járda fölé lógó bádogelemhez vonultak a bátaszéki önkormányzati tűzoltók kedd délelőtt Bátaszéken, a Táncsics utcában. A lakóházról lógó elemet létra és kézi erő segítségével távolították el a tűzoltórajok.

Építési anyagokat szállító kistehergépjármű ütközött szalagkorlátnak kedd délután Dunaszentgyörgy magasságában, az M6-os autópálya 122. kilométerénél, a Pécs irányába tartó pályatesten. A balesetet szenvedő jármű a megállást követően mind a három forgalmi sávot elfoglalta, így az autópálya érintett szakaszán a forgalmat alternatív útvonalra terelték. A műszaki mentéshez a paksi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet és a forgalom irányításában támogatták a társszervek tevékenységét.