0:00
/
Gondolkodj, mielőtt kattintasz!

Csökkentsük a nem kívánt kockázatot!  Legtöbben elutazunk nyáron nyaralni. Ki hosszabb, ki rövidebb ideig lógatja a lábát és “jobbesetben” élvezi a semmit tevés mámorító óráit. De csak jobb esetben!

“Fokozottan figyeljünk a gyanús szituációkra. Korlátozzuk bejegyzéseink nyilvános beállításait. Bejegyzéseink árulkodóak lehetnek”

– fogalmazott Huszti Gábor rendőr alezredes, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője. Vagyis pontosan tudják az elkövetők, mikor üres a lakás.

“Adataink csak ismerőseink számára legyenek elérhetők. Korlátozottan használjuk a publikus wifi hálózatokat, mert bár csábítóak, hiszen ingyenesek, ugyanakkor táptalaja a kiberfenyegetésnek. A hálózatot kártékonyan használók előtt nyitott könyvvé válhat az életünk. A banki ügyintézést különösen kerüld!”

Talán nem is gondolsz rá, de fenyegetést hordoz a nyilvános mobiltelefontöltési lehetőség.  Főleg akkor, ha nem használhatod saját hálózati kábeledet. Praktikus alternativa inkább a hordozható töltési lehetőség alkalmazása.