Az egyhetes baleset-megelőzési kampány a felelősségteljes, fenntartható és környezettudatos közlekedés fontosságára kívánja ráirányítani a figyelmet. A cél a gyermekek, a családok biztonságának megerősítése a mindennapokban: a közutakon és az otthonokban egyaránt.


A Biztonság Hete együttműködő partnerei a Magyar Autóklub, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Közlekedéstudományi Intézet, a Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Magyar Vöröskereszt, a Budapest Főváros Kormányhivatala és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – NÉBIH, FKF Zrt.


A kampányhoz az idei évben is csatlakozott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. A megye számos pontján találkozhattak fiatalok és idősek is baleset-megelőzési munkatársainkkal a napokban.

A tolnai megyeszékhelyen, a PTE IGY Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gyakorlóóvoda területe volt a központi helyszíne – 2022. szeptember 22-én – a Biztonság Hete baleset-megelőzési projektnek. A rendezvényen az iskola csaknem valamennyi tanulója – közel 500 diák – részt vett. Az egésznapos programsorozatban a rendőrség munkatársai az együttműködő társszervekkel együtt mutatták be munkájukat a diákoknak.

A gyerekek megnézhették és rá is ülhettek a rendőrmotorokra, beülhettek a rendőrautókba. A bátrabbak kipróbálhatták rátermettségüket egy felállított ügyességi kerékpáros pályán is. Ezúttal is népszerű volt a diákok körében a részegséget szimuláló szemüveg, valamint a bűnmegelőzési munkatársaink által felállított sátor is.