Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Sajtos tészta, avagy Mac ‘n’ Cheese a mikrohullámú sütőből
Bár sokan úgy hiszik, hogy a mikrohullámú sütőben elkészített tészta ragadós lesz, a mikrós sajtos tészta a bizonyíték arra, hogy ez nincs így. A tésztát nemcsak otthon, de a munkahelyen is gyorsan elkészíthetjük: csomagoljuk be a hozzávalókat, majd ebéd előtt tegyük be a mikróba.

 

Hozzávalók:

75 g tetszőleges tészta
250 ml hideg csirke alaplé, tej vagy víz
2 tk vaj
50 g reszelt cheddar
egy marék spenót 

Elkészítés: Vegyünk egy lefedhető, de nyílással ellátott mikróbiztos edényt, aminek térfogata kétszer akkora, mint a tészta mennyisége. Az edény alá biztonságból tegyünk egy tálat is, hogy a felforrt lé ne a mikrohullámú sütőbe fusson ki. Tegyük bele a tésztát, adjuk hozzá a választott folyadékot, és magas fokozaton főzzük 2 percig, majd hagyjuk állni 1 percig. Mindezt ismételjük meg kétszer-háromszor, amíg a tészta megpuhul. Amikor a tészta már tökéletes, keverjük hozzá a vajat, a sajtot és a spenótot, várjunk egy keveset, hogy a tészta hője megolvassza a hozzáadott összetevőket, majd fogyasszuk el.