Hiszen a betegségekkel kapcsolatos legfontosabb információ a megelőzés fontossága. A közelmúltban a Babits Mihály Kulturális Központban a Mentálhigiénés Műhely szervezésében Egészség Börze zajlott.

Az Egészségfejlesztési Iroda – EFI Szekszárd munkatársai az egészségtudatosságról, egészségmegőrzéséről valamint a csontritkulás megelőzéséről adtak hasznos információkat az érdeklődőknek.

Szó volt a nordic walking elméletéről és gyakorlatáról, megtudhattak többet annak pozitív élettani hatásairól. E mellett egészségügyi állapotfelmérést is végeztek, mely – mint általában – most is nagyon népszerű volt a megjelentek körében.

Ne csak tudd, tegyél ellene!

Egy egy szűrő vizsgálat jelentősége abban is megmutatkozik, hogy felszínre kerülnek olyan betegségek, melyek például tünetet még nem adnak, de megkívánják az odafigyelést. S ha mindezt időben "elkapjuk" még nagyon sokat tehetünk ellene. Persze az is fontos, hogy valóban ne csak tudomásul vegyük az esetleges diagnózist.

Kérjük ki az orvos tanácsát arra nézve, hogy a a mindennapi életünkben úgy eszközöljük életmódváltást, hogy előtérbe kerüljön az egészség. Ma még csak néhány utca séta, holnap akár egy kiadós kirándulás. Ezek pedig nem csak aztestnek tesznek jót, hanem lelki egészségünknek is. A minőségi életmódot kezd el ma, ne told át holnapra a változás első napját!