Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Hajnalban előre állítjuk az órákat

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják előre, ami néhány belföldi és nemzetközi vonat, és pár Volánbusz-járat menetrendjét is érinti.

A MÁV-Volán-csoport közleménye szerint az óraátállítás belföldön többek között érinti a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonal vasúti közlekedését. Emellett Magyarország területén négy nemzetközi vonatot is érint. A menetrendek változásáról bővebben a mavcsoport.hu honlapon lehet tájékozódni.

A Volánbusznál az óraátállítás miatt néhány busz közlekedése módosul Érd, Kiskunhalas és Hódmezővásárhely térségében. Erről részletes tájékoztatás a Volánbusz honlapján olvasható.

A BKK menetrendjét is érinti az óraátállítás.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK)közleményében felhívja a figyelmet, hogy vasárnap hajnalban a legtöbb járat közlekedése nem változik, a 2 óra előtti és a 3 óra után indulásokat kell figyelni a menetrendben. Ebben az időszakban, várhatóan hajnali 2 és 4 óra között a közterületi kijelzők nem üzemelnek majd. Egyes éjszakai járatokat az óraátállítás időpontja menetközben ér, ezért egy-két indulási időpont is változik – tudatta a BKK.