Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivált rendeznek Dunaföldváron, Pakson, Szekszárdon és a környező településeken augusztus 12. és 19. között.

Az alapító-igazgató, Kovács Zalán László tubaművész vezetésével immár nyolcadik alkalommal találkozhat a közönség a programsorozat koncertjein kiemelkedő jelentőségű hazai és nemzetközi művészekkel, együttesekkel és zenekarokkal. Franciaországból, Luxemburgból, Mongóliából és Kínából érkeznek fellépők. A népzenétől kezdve a tradicionális fúvószene és klasszikus zene számos stílusán át a jazzig és a filmzenéig szállnak majd a dallamok.

Ismeretterjesztő előadások és kiállítások

Klarinét, szaxofon, kürt, harsona, tuba és tárogató hangszeresek számára szakmai workshopokat is tartanak elismert művészek, konzervatóriumi és egyetemi tanárok vezetésével. Augusztus 13-án Madocsán családi napi koncertekkel, interaktív programokkal várják a közönséget. Augusztus 15-én Szekszárdon a Készenléti Rendőrség Fúvószenekarának koncertje, augusztus 16-án pedig Pakson a Debreceni Kürtegyüttes koncertje lesz hallható. Augusztus 17-én Dunaföldváron a Magyar Honvédség Központi Zenekara lép fel.

Huszonkét program, hat workshop és három szakmai verseny várja az látogatókat.

 További részletek a www.fuvosnapok.hu weboldalon olvashatók.