Szakmai vetélkedőre invitálta a megyében nyilvántartott szakápoló tagjait a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Tolna Vármegyei Szervezete. A Hivatásunk mesterei vagyunk címmel február 4-én a szekszárdi Hotel Meropsban megrendezett versenyen a Paksi Életfa Idősek Otthonának szakdolgozói is képviseltették magukat. 

Tizenhét csapat indult

A tizenhét csapat részvételével zajlott megméretésen a paksiak a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A SzociFanok elnevezésű csapat tagjai Magyar Mária intézményvezető ápoló, Lovásziné Hanuszka Judit osztályvezető ápoló, Zakál-Jávor Tímea minőségügyi felelős és Ferenczi Ildikó intézményvezető voltak.

Paks a harmadik helyen végzett 

Több vármegyei kórházból érkeztek versenyzők a megmérettetésre, a szociális szférából a paksin kívül még egy csapat vett részt. A mentőszolgálat is indult a versenyen, csapatuk meg is nyerte azt. A második helyezettek onkológiai szakápolók lettek, őket követték a paksi szakemberek.

A Paksi Életfa Idősek Otthonában egyre súlyosabb állapotú embereket gondoznak, sokszor úgy működnek, mint a krónikus belgyógyászati osztályok.

Elméleti és gyakorlati feladatokat egyaránt meg kellett oldaniuk a versenyzőknek. Készültek a megmérettetésre, tanulmányozták a tájanatómiát, a főiskolai tankönyveket, az anatómiai atlaszt lapozgatták, memorizálták a régen tanult tételeket az élettan területén is.