Ittasan, eltiltás hatálya alatt, ráadásként a sebességhatárokat jócskán átlépve közlekedett az a sofőr, akit k a 6-os főúton ellenőriztek Bonyhádnál.

A sebességellenőrzést végző kolléga jelzett társainak, hogy egy autós a főúton a megengedett 90 kilométer/órás sebesség helyett 110 kilométer/órás sebességgel a közeledik. Emiatt a Pécs felé haladó kocsit néhány száz méterrel arrébb megállították. A járműben négyen utaztak”

– áll a rendőrségi közleményben. A két hátsó utas nem használta a biztonsági övét, ezért ők 19.000 forint közigazgatási bírságot kaptak.

A gyorshajtóvl, egy 44 éves gilvánfalvai férfival szemben, a sebességtúllépés miatt 39.000 forint közigazgatási bírságot, és 4 közlekedési büntetőpontot szabtak ki az egyenruhások.  

Adatainak ellenőrzése során kiderült, hogy őt a bíróság egy korábbi ittas vezetés miatt eltiltotta a járművezetéstől. Az ellenőrzés keretében a férfit meg is szondáztatták, mely pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították.

Kipróbálta az autót

A járművezető, aki mellett fogadott sofőr ült, azt mondta, hogy tudta hogy el van tiltva a vezetéstől, de ő mégis úgy gondolta, hogy Kakasdtól Pécsig kipróbálja a frissen szervizelt autót.

A bonyhádi rendőrök az eset kapcsán a 44 éves férfival szemben ittas járművezetés és eltiltás hatálya alatti vezetés miatt is büntetőeljárást indítottak. A sofőr emiatt újbóli eltiltásra és további büntetésre is számíthat.