Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Gyömrőn három egyéni választókerületben is új képviselőt kell választani, a korábban megválasztott képviselők – valamennyien a Jó Itt Élni! Lokálpatrióta, Kulturális és Városfejlesztő Egyesület (JIÉ) képviselői – ugyanis lemondtak.

Az 5. számú választókerületben három jelölt közül választhat a mintegy 1600 helybéli, a 7. számúban négy jelölt indul és valamivel több mint kétezer választópolgár szerepel a névjegyzékben, a 8. számú egyéni választókerületben pedig három jelölt van és mintegy 2500 választópolgár.

Ráckevén a 8. számú egyéni választókerület korábbi képviselője szintén lemondott. Az időközi választáson négy jelölt indul, a választói névjegyzékben csaknem 1300 helybéli szerepel. 

Veresegyházon a várost 58 éve irányító Pásztor Béla februárban lemondott. Az időközi választáson egyetlen független jelölt indul, a választói névjegyzékben csaknem 15 600 választópolgár szerepel.