A Kishegyi úttól indul majd az a kerékpárút amely Paksot és Györkönyt, valamint Pusztahencsét köti össze. Az ezzel kapcsolatos engedélyezési és kiviteli tervdokumentációk elkészültek – jelentette be Szabó Péter, Paks polgármestere és Braun Zoltán, Györköny polgármestere március 16-án. A projektnek köszönhetően még erősebb lehet a két település közötti kapcsolat. A beruházás turisztikai szempontból is fontos.

Több szakaszból áll majd az út

A teljes út megközelítőleg 19 kilométer hosszú lesz, és több szakaszból áll majd. A tervek szerint egy kerékpáros útvonalat jelölnek ki a Kishegyi út folytatásában 510 méter hosszan. Ezt követően önálló kétirányú kerékpárutat építenek a Vácika utca északi végétől a Cseresznyésbe vezető útig 1320 méteren. Innen kerékpáros útvonalat jelölnek ki Cseresznyésig 6820 méteren. A településrész végétől vegyes forgalmú utat alakítanak ki Györkönyig 5500 méter hosszan. A györkönyi pincesoron és a Rákóczi utcán 600 méteren burkolatfelújítás mellett kerékpáros útvonalat jelölnek ki. Szintén útvonalat jelölnek ki Györköny belterületén a focipályáig 680 méteren. A tervben egy önálló kétirányú bicikliút is szerepel, amely Györkönyt és Pusztahencsét köti össze.

A tervezett fejlesztés nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás. A projekt következő lépéseként közbeszerzést írnak ki a kivitelezési munkálatokra.