Ez adott munkát vármegyénk tűzoltóinak a hét első napján.  Pakson, a Vak Bottyán utcában  egy családi ház konyhájában csaptak fel a lángok, amelyet a lakók eloltottak. A paksi hivatásos tűzoltók a tetőszerkezet megbontásával ellenőrizték a beizzott részeket, valamint átszellőztették az épületet.

Két hektárnyi területen foltokban égett az aljnövényzet Györköny külterületén. A tűzesethez a paksi hivatásos és a györkönyi önkéntes tűzoltókat riasztották.

Az esti órákban villám csapott egy 25 méter magas fába Kapospulán, a Dózsa György utcában. A tűzesethez a dombóvári, kaposvári és sásdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a fa izzó ágait motoros láncfűrész segítségével távolították el.

Adott munkát a vihar

Az esti órákban tizenkét címre vonultak Tolna vármegye tűzoltói a viharos időjárás okozta károk felszámolásához. Dombóvár, Szekszárd, Kaposvár és Sásd hivatásos, továbbá Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották az egyes műszaki mentésekhez, amelyeknél jellemzően utakra és villanyvezetékekre dőltek ki fák és törtek le faágak. A beavatkozó tűzoltóegységek motoros láncfűrészek segítségével tették újra járhatóvá az utakat és távolították el a vezetékeken támaszkodó, vagy azokat leszakító letört faágakat. 

 

Fotó: Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság