Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Számokban ez volt vármegyénk tűzoltóinak hétvégéje.

Több helyen kerti hulladék égett udvarban, kéménytűzhöz, közlekedési balesethez és a mentőszolgálat kérésére segítségnyújtáshoz vonultak a tűzoltók az elmúlt három nap leforgása alatt.

  • Letért az úttestről, majd felborult egy személyautó Tolnán, a fácánkerti bekötő útnál. A műszaki mentés helyszínére a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak. 
  • Kéményben lerakódott korom égett Bonyhádon, a Borbély utcában. A város hivatásos és önkéntes tűzoltóit riasztották. 
  • Hulladék, bútorok és matrac égett Magyarkesziben, egy Móricz Zsigmond utcai ingatlan udvarán. A tűzesethez a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak. 
  • Faddon, a Vörösmarty utcában, Bátaszéken, a Szentháromság téren kellett beavatkozni a tűzoltóknak kerti zöldhulladék, vagy egyéb szemét tüzei miatt.
  • Ha valaki a saját kertjében, a szőlőjében, a telkén az összegyűjtött száraz növényeket el szeretné égetni, azt csak akkor teheti meg, ha az adott településnek van erről szóló önkormányzati rendelete. Az összegyűjtött zöldhulladékot kizárólag az önkormányzati rendeletben meghatározott időben szabad elégetni.

Van, ahol tilos az égetés!

Nem minden önkormányzat engedi ezt. Ahol az önkormányzat nem alkotott erről rendeletet, ott tilos a zöldhulladék-égetés. Az önkormányzati rendelet csak az összegyűjtött zöldhulladék elégetésére vonatkozik, tarlót, nádast égetni tilos.

Tűzvédelmi szempontból biztonságosabb komposztálni vagy elszállíttatni a zöldhulladékot.

(fotó:illusztráció, pexeles)