Guinness-rekorder kolbászt töltöttek egy magyar településen méghozzá a X. Vámos-Toros Nap fesztiválon Sajóvámoson. Győrvártól kívánták visszahódítani a „leghosszabb kolbászt töltők” hazai és világcímét. A rekordot 2020. február 1-jén 2732 méteres kolbászukkal tartották korábban, anno a vajdasági Turiát legyőzve.  

Az öröm hamar eltűnt

Mindössze egy hétig tartott- számol be a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei híroldal.Február 8-án Győrváron, a VII. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztiválon, 3490 méter hosszú kolbásszal új Guinness-rekord született.

Három tonna alapanyagból készült a rekorder kolbász

Szólya Zsuzsanna, a jelenlegi rendezvény főszervezője a sajtónak azt nyilatkozta, az elmúlt hetek az előkészítéssel teltek, bíztak a sikerben. 

Péntek reggel 7-től péntek éjfél után 4 percig tartó munkában 3972 méter kolbászt sikerült készíteni.

Helyszínen történt a hitelesítés

A Farkas Gyula vezette kolbásztöltő csapatban tizennégyen tették a dolgukat. Mintegy három tonna fűszeres alapanyagot használtak fel.

Szekszárd is rekorder

Kindl Gábor szervezésében, aki az Obsitos c. magyar közösségi játékfilm producere, 2016. augusztus 28-án este a szekszárdi Béla király téren megvalósították az ország legnagyobb kertmoziját.


(archiv felvétel, a rekord feállításának napja)

Az akció célja az volt, hogy a lehető legnagyobb létszámú néző előtt, szabadtéren mutassák be az Obsitos című filmet, e célból a város fő terén több száz ülőhely kialakításával berendezték a legnagyobb magyarországi szabadtéri mozit. A vetítésre közel ezer nézőt vártak. A helyszínen Sebestyén István hitelesítette a rekordot.

(forrás: lelépő, fotók: MTI)