Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még óvodás volt az a csupamosoly kislány, aki betipegett a Bartinába és szerelembe esett. A néptánc elvarázsolta. Olyannyira, hogy ma is mindennapjai szerves része. Ő Mészáros Kinga!


Szekszárd büszkesége

Szó szerint, hiszen a fiatal, csodaszép, mára felnőtté vált táncos, ma már a Fitos Dezső Társulat tagja. Alázat, kitartás, lemondott családi programok, fáradtság és küzdelem. Mindezért cserében egy csodaszép élet, tele élményekkel, tapssal és elismerő gratulációkkal.

Mészáros Kingát a szekszárdi közönség nagyon sokszor láthatta színpadon, hiszen a Bartina tehetséges fiatalja mindenét feltette a táncra.

Majd eljött a búcsú ideje. Ami felemás érzéseket válthat ki. Egyrészt öröm és büszkeség, másrészt szomorú nosztalgiázásra ad okot.


Idén újra tapsolhatott a helyi közönség

A Szekszárdi Szüreti Napok előprogramja volt a Taven baxtale! – Legyetek szerencsések! című produkció, a Fitos Társulattól.

Az előadás legfőbb célkitűzése, hogy  lehető legkomplexebben és legsokrétűbben mutassa be a cigány néphez kapcsolódó mesterségeket. Ahogy maguk a mesterségek is igen változatosak, úgy az előadás is törekszik a formai és művészi sokszínűségre. Mindehhez a Kárpát-medence magyar nyelvterületének változatos cigánytáncait zenei és énekes anyagát használja eszközéül, kitekintéssel a nyugat- és kelet-európai cigány kultúrára.

A produkcióval együtt Szekszárdra jött Mészáros Kinga, akit az előadáson nagy szeretettel köszöntöttek egykori táncosok, tanárok. Mert, aki egyszer Bartinás volt, az mindörökké Bartinás marad!

Kinga! További sok sikert és szép élményeket kívánunk!