Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyolcvannégy fiatal énekes vehet részt szeptember elején a 6. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny élő fordulóin a Zeneakadémián. A továbbjutók közé dél-afrikai, ausztrál, koreai, thaiföldi és amerikai versenyzők is bekerültek.

Az élő fordulók szeptember 1-jén kezdődnek

Huszonnégy ország versenyzőinek részvételével. A negyvenhárom női és negyvenegy férfi énekesből álló mezőnyben nemzetiségüket tekintve koreaiak vannak jelentős számban, huszonhárman, Oroszország és Kína nyolc-nyolc fővel képviselteti magát. 

Magyarországról hatan kerültek a legjobbak közé: Endrész Ferenc, Erdős Róbert, Fenyvesi Gabriella Rea, Gebe-Fügi Renáta, Kapi Zsuzsanna és Ortan Vivenne.

Az Egyesült Államokból öten jutottak az elődöntőbe, de hallhatunk majd ukrán, olasz, thailföldi, ausztrál és dél-afrikai versenyzőket is.

Idén is a szopránok vannak a legtöbben, de különleges, ritkább hangfajok képviselőit szintén hallhatjuk majd: így bemutatkozhat az elődöntőben egy kontratenor is.

(forrás: fidelio, fotó: illusztráció, pixabay)