Ez lesz a helyszíne a Pályaválasztási Roadshow szekszárdi állomásának. A kényszerű helyszínváltoztatásra az időjárás előrejelzés miatt kerül sor.  Eredetileg a Garay téren várták volna az érdeklődő diákokat és szüleiket.

Piactér emeleti rész, november 10-én 10 és 13 óra között.  

"A megye hat városának központi részére kitelepülve mutatkozik be a Centrumunkhoz tartozó nyolc iskola. Minden városban, az ott működő intézmény(ek) lesznek a „főszereplők”. 

A Tolna Vármegyei Szakképzési Centrumhoz tartozó szakképző intézményekben idén októbertől is a pályaorientációt segítő programokkal várják a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket. 

„Idén újdonságként Pályaválasztási Roadshow-ra is indulunk. A megye hat városának központi részére kitelepülve mutatkozik be a Centrumunkhoz tartozó nyolc iskola. Minden városban, az ott működő intézmény(ek) lesznek a „főszereplők”. Érdekes, interaktív szakmabemutatókkal, és sok hasznos információval várunk minden kedves érdeklődőt”

– írták közleményben.

A sor Dombóváron indul október 24-én.  A hagyományos nyílt napok továbbra is lehetőséget jelentenek arra, hogy a látogatók tájékozódjanak a szakképzésről, bepillantást nyerjenek egy-egy iskolánk mindennapjaiba. A tanműhelyekben megnézhetik, hogyan dolgoznak a tanulók, kérdezhetnek tőlük és az oktatóktól az adott ágazatról, szakmákról, az oktatás módjáról, az iskoláról. Bizonyos dolgokat ki is próbálhatnak, hiszen az intézmények rendszerint a pályaorientációt segítő interaktív foglalkozásokkal készülnek ezekre az alkalmakra.

 (címlap fotó: Tolna Vármegyei Szakképzési Centurm Facebook oldala)